Genel

Başarı İçin… ????

Abone Ol 

“Ya öyle bir başlık atmışsın ki istemsiz bir halde kendimi yazıyı okurken buldum” gel bilinç altının yönlendirmesine kulak ver. ????

Köşe Taşlarını Oluştur…

İlk başta karar verme yetisini kazanmanın yolunda ol! Neyi kazanacağını, neyi başaracağını bilmen gerekiyor. Hedefleri yaz! Kendine bir yol çiz, inan bana bu yolu çizdiğin andan itibaren başarmanın en temel kuralını yerine getirmiş oluyorsun.

Dur, sakinleş, sükuta sarıl, kendin için en uygun kararı vereceğin ortamı hazırla. Sonrası ????

Sonrası Uzun Bir Yol ????️

Bu yol öyle bir yol ki kendi köşelerini oluşturmakla başladığın ve sonucunda muhakkak bir şeyler kazandığın bir yol. Bu yolda düşeceksin, kalkacaksın, zirveye çıkıp dibi göreceksin ama eninde sonunda “başarı” kelimesine rastlayacaksın.

En önemlisi her ne olursa olsun kendi çizdiğin köşelerine sadakatsizlik yapmaman. Senin oluşturduğun bu yolun kurallarına başta senin sonrasında etraftaki insanların riyakârsızlık göstermesine müsaade etme. Ve inan bana her şey burada saklı, kendi kul hakkına ne sen gir ne de başkasını sok…

Sen Yürümene Bak!

Sen yeter ki yürü yeter ki seçtiğin yolun sevdalısı ol, yeter ki seçtiğin yola saygın olsun, yeter ki o yolda yürümekten ve hayatını idame ettirmekten mutlu ol gerisi alın yazısı ????????

Diyor ya üstad:

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Gelenler ???? Gidenler ????

Seçtiğin bu yolda, seninle beraber yürümek isteyenler olacaktır muhakkak, zaman zaman olsun da ama seni asıl hedeflerinden mahrum bırakmalarına müsamaha gösterme. Zamanla insanlarla yolların ayrılacak, hiç tereddüt etme gitmek isteyeni asla yolundan geri çevirme. Göreceksin ki yol ayrımını erteledikçe o insan sana zarar verecek benden küçük bir tavsiye.

En güzelini söylememi ister misin ? Kalabalıkların arasında yalnız kalmak gibisi yok inan bana. Topluluklar içerisinde bulunabilirsin, nasıl olacak bu iş, diyebilirsin. Haklısın da ama inanıyorum ki sen bu sözün felsefesini anlamışsındır ????

Sonuç Ne Mi?

Tüm bunların nihayetinde zirvedeki yalnızlığı yaşayacaksın.

Başarı kelimesinden ne anladığına göre değişiyor herşey. Yolun sonuna vardığında kaybetmek de mümkün, tecrübelerden ders alıp yeni bir yola koyulmaya cesaretin varsa herşey çok güzel.

Ya yoksa?

Yolun sonunda sadece başarı odaklıysan, kazanma içgüdüsü seni parçalıyor, kaybetmeyi egona yediremiyorsan durum vahim demektir. Yinede ben öyle olmadığını düşünüyorum… Aramızda ????

Sükunete bürün, kendi köşelerini, amaçlarını, ideallerini oluştur, iyi ya da kötü, güzel bir yol çiz kendine, ne olduğu hiç önemli değil; hafta sonu arkadaşlarla oynayacağın halı saha maçı bile olabilir. Sadece kendini hep en iyiye yönelt. Başaracağına önce kendini inandır ki etrafındaki insanlar da senin bu inancına dayanarak seninle birlikte yol almayı tercih etsinler.

Şimdilik benden bu kadar ????️ Her şeyden öte kendine iyi bak olur mu?

Tavsiyeni, yorumlarını ve kendi başarı hikayeni eğer ki paylaşmak istersen, benimle muhakkak iletişime geç ????️????

Abone Ol 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu