Genel

HAYATIN MUCİZELERİ

Abone Ol 

Bir yerlerde tıkanıp kaldığında hayat;  kalbin sıkıştığında, soluk almak bile güç hale geldiğinde, yürek yerini mantığa bıraktığında ayaklarını dağlara dönebilmeli insan.

Dağlar kadar dik durabilmeli insan…

Yeni yollar keşfetmeli yüreğini ferahlatacak. Yeni insanlara ev sahipliği yapmalı yüreğin, yeni keşifler yapmalı benliğin. Yapmalı ki özüne ulaşabilsin insan.

Bir düşün; Hep yarın denerim, bir gün yaparım diye ertelediğin ne kadar çok işin var? Kalk şimdi ayağa, sağlam bas ve ertelediğin ne varsa hepsini yapmayı dene! Başaramadın mı? Üzülmek yok!

Ne kadar ölümü hatırlamak istemesen de her geçen saniye ölüme bir adım daha yaklaşıyorsun insanoğlu!

Zaman durmadan akan bir nehir ve sen sadece bir salsın! Nehir akmayı bıraksa bile senin yolculuğun durmadan devam ediyor. Diyor şair. Değişmekten korkma. Değişmek senden korksun…

Hayatım çok monoton cümlesini çıkar hayatından, değiştirmeye çalış o monoton dediğin hayatını. Bu değişiklikler büyük değişiklikler olmak zorunda ki!

Mesela; evine giden durakta değil de birkaç durak önce in otobüsten. Yürü evine kadar. Yürürken temiz havayı çek ciğerlerine. İncele doğanın mucizesini, selam ver mahalledeki bakkal amcaya. Top oynayan çocukların saçını okşa.

Güneş gözlüklerini gözüne değil de yüreğine tak; gördüğüne bakmakla yetinme, hisset!

Ölümle yüz yüze gelmeden anla sağlığının değerini ve her gün daha sağlıklı olmak için çabala. Hayatının bir amacı da sağlıklı olmak olsun.

Küçük şeylerle mutlu olmayı dene. Küçük bir çikolata yüzünde kocaman gülümsemeye sebep olsun mesela. Küçük şeylerle mutlu olmayı bilmek için büyük olayların başına gelmesini bekleme. Çünkü: Hayat küçük mucizelerle dolu.

Başkasının yerine koy kendini; onu anlamaya çalış. Ağlayan birine “ Gül ”, acı çeken birine  “ Sus ”deme!

Ağlayana omuz ol en sağlamından. Acı çekene derman ol en derin yaralarını iyileştirebilecek.

Güneşin doğuşunu seyret arada bir. Her gecenin bir gündüzü olduğunu hatırla!

Rüzgar mı esiyor? Aç saçlarını, bırak rüzgara üzüntünü, öfkeni.

Bir çocuğun ilk adımlarında umudu; bir gencin hayallerinde merak duygusunu engelleme. Hatırla kendi çocukluğunu, gençliğini, hayallerini.

Çalış, çabala. Sen Türk gencisin. Pes etmek kanında yok ki senin. Hayallerin gerçekleşmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Hayat ne? Hayat bir sınav. Asla vazgeçmemen gereken bir engel.

Uykuda geçirme hayatını! Bak bir saniye bile çok değerli.

Hayatı yakala! Ya da en azından yakalamaya çalış.

Abone Ol 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu