Genel

LoL 2022 Türkiye Büyük Finali Şampiyonu İstanbul Wild Cats Oldu!

Abone Ol 

LoL 2022 Türkiye Büyük Finalı Şampiyonu İstanbul Wild Cats Oldu!

Bu yıl onuncusu ve ilk defa İstanbul dışında düzenlenen turnuvaya büyük bir katılım gerçekleşti. İzmir’de gerçekleşen turnuvanın gelirleri OYGEM Academy’e bağışlandı.

3-2 biten seride favori gösterilen İstanbul Wild Cats kazanan taraf oldu, IW’nin orta koridoru serin maçın en değerli oyuncusu yani MVP ödülünü kazandı. Her iki taraf içinde çok yorucu olan bir final karşılaşması gerçekleşti. Çok çekişmeli giden 4. maçta Fenerbahçenin sadece nexusu kalmıştı lakin Fenerbahçe tarafı iyi kararlar alarak bu maçı kazanıp, seriyi 5. maça götürmeyi başardı. Etkinlik 19.20 de başlayıp gece 2 de bitti. Çok çekişmeli bir seri, finaldi umarım IW ekibi bizi Worlds’te en iyi şekilde temsil eder.

Maç Özetleri:

İlk maçta mavi tarafta oynayan Fenerbahçe ekibi makro oyunlarıyla harika bir maç geçirdi. IW maçta pek varlık gösteremedi, ezici bir galibiyet kazandı FB ekibi. FB 1-0 önde başladı seriye.

Fenerbahçe Espor (FB) vs DenizBank İstanbul Wildcats (IW) 1. Maç Özeti | 2022 Türkiye Büyük Finali – YouTube

İkinci maçta Fenerbahçe yine mavi tarafı seçti. İlk maça kıyasla iki takımın kompozisyonları yer değiştirmiş gibiydi adeta, çekişmeli giden maçı iyi kararlarıyla IW ekibi kazanmayı başardı.

Fenerbahçe Espor (FB) vs DenizBank İstanbul Wildcats (IW) 2. Maç Özeti | 2022 Türkiye Büyük Finali – YouTube

Üçüncü maçta IW ekibi kırmızı tarafı seçti. Fenerbahçe koridor kazanmak ve erken oyunda üstünlük kurmak üzerine bir kompozisyon kurdu lakin istedikleri gibi olmadı. Erken oyunda IW ekibi öne geçti ve geç oyun da daha iyi oldukları için oyunu kazanıp durumu 2-1’e getirmeyi başardılar.

Fenerbahçe Espor (FB) vs DenizBank İstanbul Wildcats (IW) 3. Maç Özeti | 2022 Türkiye Büyük Finali – YouTube

Dördüncü maça inanamıyorum. O nasıl bir maçtı uykum gelmeye başladı ama heyecandan gözlerim açıldı çok fenaydı. Fenerbahçe maçı Nexus’tan çevirmeyi başardı. Gerçekten inanılmaz bir maçtı. HolyPhoenix pek bir şey yapamadı, etkin olamadı diğer maçlara kıyasla. Dişlerimi fırçaladım ama galiba beşinci maçta bir şeyler atıştıracağım inanılmaz bir final serisi. Yine IW ekibi kırmızı tarafı seçti. Genel olarak IW’nin üstün olduğu karşılaşma da sonlara doğru yanlış kararlar vermesiyle maç Fenerbahçe lehine döndü ve FB ekibinin sadece Nexus’u olmasına rağmen bu maçı kazandı. Fenerbahçe bize Silver Scrapes dinleterek seriyi 5. maça götürdü! Durum 2-2

Fenerbahçe Espor (FB) vs DenizBank İstanbul Wildcats (IW) 4. Maç Özeti | 2022 Türkiye Büyük Finali – YouTube

Beşinci maçta ise ilk defa İstanbul Wild Cats ekibi mavi tarafı seçti. Final serisinde sürpriz bir kompozisyona gidip HolyPhoenix’in ellerine Nilah adlı şampiyonu verdiler. Fenerbahçe tarafında ise Naak Nako’da en rahat ettiği şampiyon Yone, Stilnumb’da da aynı şekilde Akali vardı. Çok farklı bir seçim/yasaklama ekranı izledik. Maçta ise Nilah’ın üzerine fazla oynayan FB tarafı, Farfetch’in Yuumi’sini unutmuş gibiydi, Yuumi sayesinde uzun süre hayatta kalan Nilah bir kaç takım savaşında hayatta kalıp savaşı kazanmayı başardı. Nilah’ın takım savaşındaki farkı ile maçı kazanan IW oldu. Yani İstanbul Wild Cats seriyi 3-2 kazanarak Worlds biletini ve Türkiye Büyük Şampiyonasını kazanan ekip oldu.

DenizBank İstanbul Wildcats (IW) vs Fenerbahçe Espor (FB) 5. Maç Özeti | 2022 Türkiye Büyük Finali – YouTube

Kısacası çok çekişmeli ve eğlenceli bir seri oldu, son yıllardaki en iyi TBF olduğu düşünüyorum. 5. maça gitmesi de ayrı keyifli oldu. Umarım İstanbul Wild Cats ekibi bizi Worlds’te en iyi şekilde temsil ederler.

Başarılar…

Abone Ol 

EgemenEYB

Ben Egemen, Yazılım, Espor ve Sporla ilgili bloglar yazıyorum. Umarım beğenirsiniz :D.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu