Social

MEDYA VE BASIN İLİŞKİLER VE MEDYA OKUYAZARLIGI

Abone Ol 


Medya ve basının amacı dogru bilgiyi sentezleyerek,sınıflandırararak, halka anlatılmalısıdır.Amacı bilgi toplamak, bilgi yaymaktır. Basın haber toplama ve iletişimini sağlayan radyo,tv,dergi gazete,internet,iletişim amaçlarını kullanılması ortak addır Medya Türleri Şunlar ; Görsel Medya, İşitsel Medya, Basılı Medya İnternet ve Yeni Medya,Taşınabilir Bilgi iletişim teknolojileri olarak yer almaya devam eder
MEDYA OKURYAZARLIGI
Medya okuryazarlığı eğitimleri küreselleştirilmesine ekonomik dengeleriyle bilgi kirlilikleriyle cevap bulmaktan çok fazla dogru cevabın bulunmaya çalışmaktadır, mesajlara ulaşmak ve çözümleme iletme yetenegi yer alır.
Sansür Medya Basın kuruluşlarının bazen yayın yapmasını engellemesidir veya izin verilmemesidir. bu durumlara sansür isimleri verilir.Tekzip yanlış yapılmış haberlerin ve yayınların düzenlenmensi özür yazısına tekzip isimi verilmiştir.
BASIN BÜLTE’NİN YAPISI
Başlık ; ana mesajına vurgu yapılan kısa başlık şeklinde olmalıdır.
Spot ; Meti’nin genel özetini 2-3 kelimeyle özetlenirler
Giriş; Kısa ve anlaşılır cümleler kurulur ve 5n1k sorularına yanıt verilir
Alıntı ; Haberlere taraf olan kişilerin konuşmasını ve bilgilere vermek
Destekleyici Paragraflar; İçeriğe dair alt başlık ve açıklayıcı metin yazılmalıdır.
İletişim Bilgileri ; Haberlerin kaynagının ve iletişim bilgileri’nin yer almasıdır Basın bülte’nin yapısı bu aşamalardan oluşmaktadır.

Abone Ol 

Gamze Gül Bilici

1998 Tarihinde Erzurum'un İspir ilçesinde doğmuştur. 2019 Yılında Çankırı Karatekin Üniverstesi Bankacılık Ve Sigortacılık Bölümünden mezun oldu , Anadolu Üniverstesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Bölümünde egitimine devam etmekte, Online web sitesilerinde aktif olarak metin yazarı olarak çalışmaktadır. Kocaeli'de yaşamaktadır

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu