Genel

Mistik ve Geometrik Resimler

Abone Ol 

Mistik ve Geometrik Resimler :

Yuvarlak hatlara sahip bir meyve ile dikenleri olan bir bitkinin tesiri farklıdır. Canlılığın kaynağı suyun şekli altıgen, tuz küp, hücre elips, dünya daire formumdadır. Biçim ve forum nitelendirmesi sembollerin ana karakterleridir.

 Nokta

Nokta şekillerin kaynağıdır. Bitiş ve başlangıcın sembolize eder.

 1.Noktanın faydalı ve faydasız olacağı kullanım yerleri vardır.

 Netlik yaratılasını istediğiniz konularda, devamlılığın sağlanmasını istediğiniz konularda kullanılması elverişlidir. Sonlandırmasını istemediğiniz mevzularda kullanılmasına dikkat etmeniz, gerekmektedir.

Spiral

 Dönüşüm, merkeze ve merkezden hareketi bildirir. Saat yönündeki spiral niyetin izdüşümünü temsil etmektedir. Soldan sağa hareket geleceğe yönelik hareketleri, sağdan sola ise maddi konuları simgeler.  Bir konuda ilerlemek istiyorsanız, yönüne dikkat edilmelidir.

Hep hatırlamanız gerek, tüm sembollerin günlerin ve mevsimlerin akışında olduğu gibi değişimler içerdiği ve eyleme geçireceğidir.

Yatay çizgi

 Zemin, dişil, eksilten ve ayıran etkeni vardır.

Yatay çizgi ikiliğin başlangıcıdır.  Netliği ifade eder her zaman. Aynı zamanda da negatif alanı yani yükleme yapabilecek olanı simgeler.

Dikey  çizgi

Gök, eril, bağlantı ve ayıran olarak temsiller taşımaktadır

Geçmiş ve gelecek arasında netlik kazandırmak için kullanıla bilir. Ve bütün bunları yaparaken senş anda yaşamaya mecbur bırakabilir.

Artı

Yatay ve dikey enerjinin merkezinde yanı başlangıcı yaratan noktada buluşmalarıyla karşımıza dengelenmiş bir şekil çıkar.

Denge, Birlik  ve netliğin yaratıcısıdır. Bir konuda kesinlik ve kararlılık yapma  gücü vardır. Dolmuş ve daha fazlasını alamayan ancak verebilen kutuptur.  Dört yön açığı çıkarır fakat hakarete geçmez ve enerjisi sıfırdır.

Üçgen

Hareket, ilerleme, odaklanma formunu ortaya çıkarır. Kutsal kabul gören ilk şekillerdendir. Eyleme geçiren ve yükselten bir etkiye sahiptir. Sakinliği artırmak istediğiniz, ortamlarda kullanılması  tavsiye edilmez.

Kare

 Dünya, torak ve sabitliği kendisinde barındırıyor.  Otoritenin tam sağlanmasını istediğiniz yerlerde kullanılması önerilmektedir. Oyun alanları ve çocuk odalarında kullanılması ise tavsiye edilmez.

 Daire

Göksel, sonsuz, koruma dengelemeyi yaratmaktadır. Çin metafizinde “muchi” olarak biliniyor ve her hangi bir hareket yoktur barındırma vardır.  Kendine fırsat yaratmak istediğin alanlarda kullana bilirsin. Odaklanma ihtiyacın oldugu mevzularda ise kullanmana  dikkat etmende fayda var.

 Pentagram

Bilgi, insan, yenilik, büyüsel, ve yıkım sergilemiştir tarihler boyunca

Eski mısırda Horusun sembolüdür .  İdare ve hükümün olacağı alanlarda kullanılmalıdır.  Bu sembolün ters  kullanımı ise tılsımdır. Kullanıldığı maksada göre tersine çevirme özelliğine sahiptir.

Hexsagon(Davud’un Yıldızı)

Zıtlıkların uyumu Denge, yaratılış, doğa, büyüsel, yaşam döngüsü ifade eder.

Osmanlı döneminde Barbaros Hayrettin Paşanın sağında yer eden semboldür.  İskandinav dillerinde ”hagal” olarak isimlendirildi. Buz kristallerinin eriyip toprağa canlılık getirmesidir.

Sekizgen

Kaos, sanat, mimari, kendini besleyen güç

Tarih boyu kilise, deniz fenerlerinde bu sembolleri görmekteyiz. M. Ö 9 yüzyılda İştar sembolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Dharma çarkı zamanın tekerliği Budizmin sekiz yolunu temsil eder.

Bilindiğimizi zan ettiğimizin içinde bilmediğimizi saklar.

Bazın alanlarda ise perdeleme yapa bilmektedir.

Kendi kuyruğunu yutan yıkan

Doğum, ölüm, yeniden başlama, süreklilik temsili ifadesidir.

Yeniliği isteyip uygulamadığın alanlarda  sana yenilikler getire bilir. Zor bir süreç veya hastalık atlatmak istediğin alanlarda kullanılabilmektedir.

Yatay sekiz

Sonsuzluk , zenginlik, bereketlilik barındırır kendisinde

1655 yılında ilk kez İngiliz matematikçi John Wallis tarafından kullanılmışıdır.

Orta çağda 3 “s” yan yana kullanılması  bereketi sembollerdi. Zenginlik kazanmak istediğiniz alanlarda kullanılmalı. Kayb etme korkusu olan kişilerin kullanılmasında  dikkat etmekte fayda var.

Yaşam çiçeği

Yaşam, yaratılış ve sırları bize aktarır.  Yaşamın tohumu, yaşam yumurtası, yaşam ağacı gibi üç ana prensipte karşımıza çıkar. Bu sembol açığa çıkarmak, başlamak ve devamlılıklarda kullanılmaktadır.

Geçmişle ilgili sorunları olan ve bağını koparamayan kişilerin kullanımında dikkat ermesi gerekir.

 Ankh

Yenilenme, yaşam, yeniden doğuş.

Mısır, İran, Mezopotamya, Miken, Mynos kültürlerinde önümüze çıkmaktadır. Hiyerglif alfabesinde karşılığı”yaşam”anlamına gelir.  Kaybolmuşluğun ardından yeniliklerde kullanılıyor.    Başlama ve bitişi simgeler o yuzden   uygulama esnasında dikkatli olun.

Udjat

Görünmeyi göre bilme, koruma, vicdan, adalet.

Güneş tanrısı Horsun sembolüdür.  Adalet ve açıga çıkarma enerjisi vardır. Risk arz etmediğiniz konularda kullanmada dikkatli olmalısınız.

Taijitu

İki doğrucu ilkeden bahsedilir; Ying karanlık, Yang ise güneşli tarafı  anlatır. Yani ikiliğin idare ve dengesini. Bir değişim gücüne ihtiyaç duymak istediğinde kullana bilirsin

Zülfikar

Hz. Muhammed tarafından Bedir Savaşında ganimet olarak ele geçirilen ve Hz. Ali’ye verilen kılıcın adıdır. Keskinlik, erlik anlamını içerir.

Böylelikle  semboller hayatımızda muhakkak her hangi bir alanda yer etmektedir. O yüzden yasamıza şekil veren biz ve hissîlerimiz, duygularımız ve  bizlerin minimal yaşantısında yansıyan nesneleri göz ardı etmeyin. Düşmediğinize ve göz ardı ettiğiniz şeylerin yaşam döngünüze etkisinin farkına varın. Hayat da görmezden geldiğiniz, her ne var ise size onu öğretene kadar döngüsünü aynı stabilde devam ettirir.

Abone Ol 

ulker mehdili

Ülker Mehdili Uyruğu:Azerbeycan Okuduğu Unıveriste:Uludağ işletme bölmü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu