GenelNewPopular

Az önce nefes aldınız, farkında mısınız ?

Abone Ol 

Her geçen gün hızlanan hayatın içerisinde kendimizle olabileceğimiz bir an bulabilmek zorlaşıyor. Ya gerçekten meşgul oluyoruz ya da kendimize ayıracak zamanımız olmadığına inanıyoruz. Sürekli bir şeylere yetişmeye çalışmak bizi nefessiz kalmaya itiyor. Stresli olmak için hızlı bir hayattan başka bir şeye ihtiyacımız kalmıyor.

İşte, dünya son sürat bu yolda giderken, hayatta olup olmadığımızı anlayabilmek için bir süre durup bakmamız gerekiyor. Özellikle de içimize. Çünkü, sürekli dışarıya bakarak hayatı ve insanları analiz etmekten, bir şeylere hızlıca karar verme zorunluluğumuzdan dolayı içimizdeki sesi duymaz oluyoruz. Tam da böyle bir yaşamın ortasında şu anda sizi aldığınız nefesin farkında olmaya davet ediyorum.

Derin bir nefes

Derinden Nefes Almak: Hayatınızı Kolaylaştırmak için Kolay Bir Yol -  Aklınızı Keşfedin

Evet, tebrikler nefes aldığınızı fark ettiniz. Düşünsenize, normalde bilinçsizce nefes almasak kim bilir kaçımız gün içinde nefes almayı unuttuğumuzdan ölmüş olurduk.

Meditasyon sizin kafanızda canlandırdığınız gibi bir eylem olmak zorunda değil. Yaşadığınız anı fark ederek, gerçekten nefes alarak da meditasyon yapabilirsiniz. İçinize bakmaksa; bir durumla karşılaşıldığında, ona tepki göstermeden önce vereceğiniz tepkinin gerçekten bilinçli olup olmadığını keşfetmektir. Günlük hayatın içinde bu pratiğe alışmak için farkındalık üzerinde düşünmek ve biraz da odaklanmak gerekiyor.

Şimdi, bir nefes daha alalım. Ana dönmek için gereken tek eylemi bilinçsizce yapmak ne kadar da üzücü. Nefesi keşfetmekse dünyanın en kolay işi.

Zihni susturmak gibi amacımız yok. Sadece gün içinde neler düşündüğünüzü dışardan bir gözle izlemek bile insana bambaşka bir anlayış katıyor. Zihninizden geçenlerin kaçının aslında size ait olduğunu görüyorsunuz. Sizinle oynanan oyunları keşfetmeye başlıyorsunuz. Hatta kendinizi manipüle ettiğiniz alanları bile görebiliyorsunuz. Zihninizden geçenleri gördükçe hayatınızda olanları anlamanız kolaylaşıyor. Ayrıca, kurban durumundan çıkmak için gerekli ilk adım olan kurban olduğunu kabul etme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Meditasyon yapmak için yogi olmanız gerekmez. Hatta çokça boş vakte sahip olmanız ya da hayatı çok sevmeniz de gerekmiyor. Aldığınız nefesin farkında olarak başlayabilirsiniz. Bunları daha derin konuşacağımız günlerde görüşmek üzere. İyi yolculuklar.

Abone Ol 

Nur Sena Akdeniz

1998 Malatya doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliğinden mezun. Yoga, meditasyon ve kişisel gelişime meraklı. Genel olarak meraklı :) İyi yolculuklar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu