Genel

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURULABİLİYOR MU?

Abone Ol 

TEKNOLOJİ İLE İMTİHANIMIZ ?

Teknoloji kavramı aslında çok geniş bir alanı kaplamaktadır. Nasıl yani? Bugün herhangi bir kişiye teknoloji nedir? Sorusu yöneltildiğinde herkesin aklına ilk gelen telefon, tablet, bilgisayar. Ama ne yazık ki teknoloji ne telefonla ne bilgisayarla nede tabletle sınırlandırılabilir. Teknoloji denildiğinde aslında o kelimenin altında yüzlerce anlam yatabilir en basitleri bu gün teknolojinin geldiği nokta o kadar büyük ki elektronik robotlar, kazı yapılmadan yer altı çalışmalar, denizlerin hatta okyanusların altına insan inmeden gönderilen robotlar bile bu kategoriye girebilir. O yüzden biraz daha teknoloji ile arayı iyi tutup ondan daha fazla işlerde faydalanılabilir.  Bu faydalanmanın tabi kötü tarafı yok değil, teknoloji insanların ufkunu ne kadar açsa da aslında bir o kadarda zararı var denilebilir. Nedenlerine gelinirse en önemlisi insanın zamanında zaman alıyor denilebilir. Zamanımızın çoğu sosyal medyada, veya oynanan oyunlarda geçiyor. Tabi insanlara düşen bu teknolojiyi daha bilinçli halde kullanıp daha faydalı hale getirmektir.

TEKNOLOJİNİN NERESİNDEYİZ?

Teknolojide ne kadar ileride olduğumuzu düşünsek bile bir o kadar gerideyizdir. Bunun nedeni aslında teknolojiyi küçük düşünmekten kaynaklanmaktadır. Teknolojinin daha büyük alanlarda daha geniş yelpazede kullanılabilir. Bazı bilim insanların dediğine göre teknolojinin 50 yıl sonrasını şimdiden kullanma gücü olduğunu söylüyorlar ama insanlığın buna hazır olmadığını ve bu teknolojinin kötü tarafa kullanılabileceğinden açığa çıkarılmıyor. Bu sebepten teknolojimizi olumlu yönde ve sağlıklı kullanılabilirse saha fayla olunabilir. Bu yüzden teknolojiyi bilinçli ve anlamlı kullanabilirsek daha sağlıklı iletişimler ortaya çıkar.

TEKNOLOJİ BİZDEN NE İSTİYOR?

Teknolojinin aslına bakılırsa insanlığa sunulmuş bir nimet denilebilir. Bunlardan birkaç tanesinden bahsetmek gerekirse en başta sağlık, en önemli alanlardan biridir sağlık. Çünkü eski ile yeni zamanla karşılaştırdığımızda önümüze büyük nimetler sunuyor. MR cihazları olsun, diş yapımında kullanılan malzemeler olsun, ameliyathanelerde kullanılan teknolojik cihazlar olsun aslında bunların hepsi insanlar için iyi yönleridir. Ulaşımda olun, üretimde olsun…  Bunlar teknolojinin iyi tarafları biden bizden ne istediğine bakalım. Teknoloji insanlarda artık zaman kavramını aldı, artık herkesin ellerinde telefon herkes bir şeyler kurcalıyor. İnsanların zamanını alıyor ama işin garibi insanlar bunun farkında değil. Hayatta en değerli zamanları çalınıyor ama herkes mutlu. O yüzden teknolojinin iyi taraflarını kullanmak ve zamanımızı boşa harcamamak gerekmektedir.      

TEKNOLOJİNİN BÜYÜK HIZLA İLERLEMESİ:

Aslına bakılırsa teknolojide dünya üzerinde çok büyük bir gelişme var. Nasıl bir gelişme denirse artık her gittiğimiz yerde artık teknoloji bulunmakta tabi bunlar küçük şeyler. Bilimde kullanılan teknolojik aletler, belki de insanlara gösterilmeyen teknolojiler kullanılıyor olabilir veya gökyüzü incelemelerinde kullanılan teknolojiler. Genel olarak bakılırsa bizim düşündüğümüzden daha büyük daha fazla ve daha konforlu teknolojik aletler üretiliyor ve bilimde kullanılıyor olabilir.

Abone Ol 

Kadir Küçük

Site Yöneticisi ve Kurucusu I Araştırmacı I Yazar I Şair I Web Site Mimarı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu