Genel

YAZARLAR VE ŞAİRLER DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULUŞU

Abone Ol 

Hayatımız boyunca bu coğrafyada bize yeteneklerimizi geliştiremeyeceğimiz empoze ediliyor. Çok çaba göstermeme rağmen sevdiğim işi yapma konusunda bende bu düşünceler içinde boğuşan kurbanlar arasındaydım.

  Benim için küçük bir umutla başlayıp ilerde çığ gibi büyüyeceğine inandığım bu inanç çok değerli yazar Cemal Durmaz’la başladı. Cemal Durmaz, yazarların şairlerin gerek kitap satışları olsun gerek emeğinin karşılığının alınamama hususunda uğradığı haksızlıklar olsun sessiz kalmadan, görerek ve analiz yaparak bizler için uzun bir süredir Yazşa-Der yani Yazarlar Ve Şairler Dayanışma Derneğini kurmak adına gece gündüz çalışarak birçok uğraş verdi.

  Genel merkezi İzmir de olan dernek 18 Ocak 2022 tarihinde kuruldu. İzmir il müdürü Turgay Esen başta olmak üzere Cemal Durmaz’a destek veren tüm dernek yönetim kuruluna ve dernek üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum.

  Derneğe asil ve fahri olmak üzere iki şekilde üye olabiliyoruz. Asil üyeler en uygun şekilde eser basımlarını yaptırabilirken fahri üyeler yani kitap okuma alışkanlığı olan kişiler kitaplara piyasa fiyatlarından daha uygun ulaşacaklardır.

  Hizmetler bununla da sınırlı kalmayıp küçük küçük ama emin adımlarla ilerlenip daha önce karşılaştığımız kitap basım ve tanıtım sorunu, yayın evlerinin yazarlara telif ödememe sorunu, fuarlarda imza günleri olmama sorunu, kitap satışında ki kaç adet satıldığına dair bilgi alınamama sorunu gibi birçok sorunun çözülmesi adına çalışmalar yapılacaktır.

  Dernek üzerinden yayıncılık faaliyetinin başlaması belki de yayın evlerine örnek olup yazarlara hak ettiği değerin verilmesine dair önemli bir adım olacaktır. Unutmayalım azmin ve kararlılığın diriliği bizde ki ilke olmadığı sürece başarıya hep uzak kalmakla ödüllendirileceğiz.

  Yaşamın her alanında belki aile belki iş, belki eş, belki anne- babamız tarafından haksızlığa uğrayacağız ama vazgeçmediğimiz sürece de hayallerimize biraz daha yaklaşmış olacağız. Bu yüzden lütfen vazgeçmeden inandıklarımız uğruna savaşarak ve mücadele vererek bize güç veren öncü insanların ışığından destek alarak yolumuza devam edelim.

  Kim bilir belki şimdi onlar bize, bizde bir sonraki nesle el açıp onlara öncülük yapacağız. Üye olmak ve hayalleri için uğraşmak isteyen bütün yazarları ve şairleri Yazşa-Der bekliyoruz.

Abone Ol 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu