Genel

BASİT YAŞAM SANATI

Abone Ol 

Zihnimizi ve yaşam biçimimizi gündelik hayatta bizi ne kadar zorladığının farkında olmuyoruz bazen. İşler, dersler, koşuşturma derken hayatı yakalamak için bir türlü fırsat bulamıyoruz. Düzenli hayat diye adlandırdığımız yaşam aslında bize stres veriyor ve yıpratıyor. Sürekli hayata yetişme telaşından şu anı unutuyoruz. Ölü Ozanlar Derneği filminde bilinen en iyi kural ‘Carpe Diem’ ve bunu neredeyse herkes bilir. Anı yaşamak, anı yakalamak, anda kalmak biz insanlar için, hele ki şu anki yaşamda çok zor olabilir. Sadece 1 dakikalığına nefes alıp ben şu an ne yapıyorum diyecek zamanı kendimize çok görmemeliyiz. Şartlar bizi her ne kadar zorlasa da hala hayattayız ve yaşıyoruz.

Öğünlerimizi ne kadar çabuk ve aceleci yediğimizin farkında mıyız? Bazen kahvaltı bile yapmadan evden çıkıyoruz ve geçiştirme usulü sağlıksız besleniyoruz. (Her ne kadar ekonomi şu an sıkıntılı bir durumda olsa da bu yazımda bahsedeceğim bir konu değil.) Kendi özümüz için vakit ayırmaya üşeniyoruz. Kendi sağlığımızı, bedenimizi, ruhumuzu hep ikinci plana atıyoruz ve doyum sağlayamıyoruz. Aslında yaşamak o kadar zor bir şey değil. Günde yarım saatimizi kendimize ayırabiliriz. Her boş vaktimizde telefonla ilgilenmeyi bırakabilirsek farkındalığımız daha çok gelişecektir. Basit yaşamayı hayatımıza katmalıyız. Öz, basit şeylerdeki güzelliklerdir. Gereksiz her şeyden arınmış bir hakikattir.

Basit Yaşamak İçin Kurallar Basittir:

1. Sabahları on beş dakika erken kalkın.

2. Pencereyi açın ve havayı içinizine çekin.

3. İhtiyaç dışı her şeyi elden çıkarın.

4. Gereksiz yemeklerden kaçının.

5. Tüketim çılgınlığına son verin.

6. Yalnız kalkmaktan korkmayın.

7. Doğayla sohbet edin.

8. Düzeltemeyeceğiniz şeyleri dert etmeyi bırakın.

9. Değişimden korkmayın.

10. Kendi aklınızla düşünün.

11. Tek yol olmadığını bilin.

12. Gösterişçi olmamaya çalışın.

13. Şükredin.

14. Hayatın hakkını verin.

Basit yaşamak için ihtiyacınız olan tek şey ise; alışkanlıklarınızı ve bakış açınızı değiştirmektir.

Abone Ol 

AysglKpnck94

Ben Ayşegül Kapancık, Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler mezunuyum. Araştırma, okuma ve yazma ile ilgiliyim. Yazarlık eğitimleri almış bulunuyorum. Bu yolda kendimi olabildiğince en iyi seviyeye getirmeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu